Officiële presentatie VLA-RVB bestekdocumenten | 15 juni 2017

Branchevereniging VLA en het Rijksvastgoedbedrijf hebben de kennis, over de prestatie van een goed functionerende binnenluchtinstallatie, verzameld, gebundeld én beschikbaar gesteld in drie handzame bestekdocumenten. De bestekdocumenten behandelen de kwaliteitseisen die aan luchttechnische apparaten worden gesteld: 1. het ontwerp, 2. de installatie en montage van het systeem, 3. onderhoud en beheer van het systeem

 

Feestelijke uitreiking bestekdocumenten

Tijdens de bijeenkomt op 15 juni a.s. vindt de officiële presentatie van de bestekdocumenten plaats en zal VLA het eerste exemplaar op feestelijke wijze overhandigen aan Erik van ’t Hof, Sectiehoofd Expertise Centrum Techniek. Daarnaast zal TNO het onderzoeksprotocol voor binnenmilieu presenteren wat in samenwerking met VLA ontwikkeld is.

 

Gezonde binnenlucht in de utiliteit

De opgeleverde bestekdocumenten zijn bedoeld voor de utiliteitssector en dan met name kantoorgebouwen. Het Rijksvastgoedbeheer was een logische partner in de ontwikkeling van de bestekdocumenten omdat zij bijna 70% van alle vastgoed in beheer heeft. Zowel VLA als het RVB gaan voor energiebesparing mét behoud van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het naleven van de bestekdocumenten moet een bijdrage leveren aan het borgen van gezonde binnenlucht in utiliteitsgebouwen.

 

Onderzoeksprotocol VLA-TNO

Met het nieuwe onderzoeksprotocol wordt op een gestandaardiseerde manier een klachtenonderzoek uitgevoerd waardoor op efficiënte wijze een diagnose kan worden gesteld over het binnenmilieu. Naast het klachtenonderzoek wordt gelijktijdig een inventarisatie van de risicofactoren, op basis van gebouw- en installatiekenmerken, uitgevoerd. De uitkomsten van beide onderzoeken worden samengevoegd en dienen als uitgangspunt voor een concreet onderzoek in een bepaalde richting. Met dit onderzoeksprotocol willen VLA en TNO binnenmilieuklachten tijdens de gebruiksfase op  eenduidige wijze aanpakken. Het RVB heeft het onderzoeksprotocol  in de praktijk getest.

 

Programma

10.00-11.30 uur                  Officiële presentatie VLA bestekken
11.30-12.00 uur                  Feestelijke uitreiking VLA bestekken aan Erik van ‘t Hof (RVB)
12.00-13.00 uur                 Presentatie onderzoeksprotocol VLA-TNO

 

Datum:             donderdag 15 juni
Locatie:            VLA | Zilverstraat 69 Zoetermeer
Inschrijven:     Bevestig uw aanwezigheid door inschrijving via de link!

2017-04-24T10:37:10+00:00 24 april 2017|