[av_layerslider id=’14’]

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ video_mobile_disabled=”]
[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=’custom’ color=’#1ab6f5′]

Mede dankzij een intensieve lobby van de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA) komen luchtbehandelingskasten, gecertificeerd volgens Eurovent Label A, sinds 1 januari 2012 in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit betekent in feite dat de belastingdienst meebetaalt aan de aanschaf van de door u beoogde luchtbehandelingskast bij een nieuwbouw project. Maar dit is niet uw enige winst. Omdat een luchtbehandelingskast ook nog eens minder energie verbruikt, krijgt u ook nog eens een lagere energienota. Kortom, dubbel voordeel!

[/av_textblock]

[/av_one_full]
[/av_section]

[av_one_half first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Fiscaal voordeel

De EIA is een fiscale regeling waarmee de overheid ondernemers ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u als ondernemer gebruik maakt van de EIA kunt u 58% van de investeringskosten van in dit geval de luchtbehandelingskast (Eurovent Label A) aftrekken van de fiscale winst, bovenop de uw gebruikelijke afschrijving. Ook betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Tel uit uw winst!

Eurovent

Luchtbehandelingkasten zijn er in eindeloos veel uitvoeringen en zijn zodoende vaak lastig met elkaar te vergelijken. Om u als klant te helpen een juiste keuze te maken, is er voor luchtbehandelingskasten een Europese energielabel opgezet. Dit label, Eurovent genaamd, classificeert een type luchtbehandelingskast op verschillende punten. Punten zoals koudebruggen, constructiesterkte, thermische isolatie en geluidsisolatie.
Dit geschiedt op basis van de Europese normen NEN-EN 1886 ( mechanische eigenschappen) en de NEN-EN 13053 (nominale waarden en prestaties). Om er voor te zorgen dat alle leveranciers dezelfde testmethode gebruiken, en vooral ook hun kwaliteit handhaven, vindt er een toetsing plaats door een onafhankelijk certificatie instantie namens Eurovent. Bedrijven worden regel- matig door Eurovent gecontroleerd of zij nog aan de gemeten rapportcijfers voldoen. Zo bent u als klant altijd van kwaliteit verzekerd!
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_image src=’https://www.vla.nu/wp-content/uploads/2015/02/New_2016_Eurovent_label_A_mini-1-300×300.jpg’ attachment=’4857′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Luchtbehandelingskast Eurovent Label A komt in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek EIA
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Energieverbruik

Door steeds betere technieken is bij een moderne luchtbehandelings- kast het stroomverbruik ongeveer even belangrijk geworden als de warmteterugwinning. Het totale energieverbruik dat voor u als klant van belang is, is nu afhankelijk van vele factoren zoals:

  • Rendement van de motor;
  • Rendement van de aandrijving;
  • Rendement van de ventilator;
  • Rendement van de inbouw;
  • Drukverliezen over alle componenten;
  • De luchtsnelheid;
  • Het temperatuurrendement van het warmteterugwinningssysteem.

Het Eurovent energielabel houdt rekening met al deze invloeden en is dus van groot belang voor het te verwachten energieverbruik. De nieuwe energielijst 2016 is hiermee veel doelmatiger geworden.

Om u als klant te helpen bij een voorselectie van het kwaliteits- niveau van een luchtbehandelingskast is op basis van de Europese norm EN 13053 een nieuw en overzichtelijk energielabel-systeem ontwikkeld. Er zijn 6 klassen A tot en met E, waarbij klasse A+ staat voor “groenst”. Zo kan de klant in één oogopslag de gewenste energieklasse kiezen. Alle labels zijn Eurovent gecertificeerd en daarmee zijn alle beloofde prestaties volledig gegarandeerd!
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

De energielijst op internet

Op de website www.rvo.nl/eia van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vindt u de energielijst 2016. In deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA. Ook vindt u er informatie over de werking van de regeling en kunt u zich via de website aanmelden voor de EIA-nieuwsbrief. Daarnaast omvat de website het digitale aanmeldingsformulier. Alleen met dit formulier kunt u uw EIA-aanvraag indienen!

Classificaties gewaarborgd

Voor alle duidelijkheid. Producten die zijn gecertificeerd door Eurovent waarborgen dus de classificaties. Zodra u meerdere merken luchtbehandelingskasten met elkaar vergelijkt, dan weet u als klant dat deze objectief door Eurovent zijn beoordeeld en gecontroleerd.
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’main_color’ custom_bg=’#291f6c’ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′]

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=’custom’ color=”]

De VLA

De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) is één van de 80 brancheorganisaties van FME, de overkoepelende brancheorganisatie voor de technologische industrie waarbij ruim 2100 technologische bedrijven in Nederland aangesloten zijn. De VLA vertegenwoordigt fabrikanten, leveranciers en dienstverleners op het gebied van luchttechnische apparaten die actief zijn op het gebied van luchttechniek.

De VLA heeft zich ontwikkeld tot dé gesprekspartner van de overheid en politiek als het gaat om goede ventilatie en het belang van een gezond binnenklimaat. Zo wordt de VLA nauw betrokken bij nieuwe wet- en regelgeving. Op Europees niveau wordt samengewerkt met de Europese belangenorganisatie Eurovent. Voor meer informatie over de VLA kijkt u op www.vla.nu, of u belt met 088 400 85 15.

[/av_textblock]

[/av_one_full][/av_section][av_one_half first]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Colofon

Deze flyer is ontwikkeld door:

Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten
Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
Postbus 190
2700 AD Zoetermeer

Tel. 088 – 400 85 15
Fax 079 – 353 13 65
www.vla.nu
vla@fme.nl
[/av_textblock]
[/av_one_half]

[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”][/av_one_half]